Vízöntő ascendens

 Nyitott típus vagy. Széles látó- és érdeklődésű. Vonzz a modern technika, de érdekel az ősrégi is, ha az valamiben különleges. Saját magad is különleges és különc vagy. Ha úgy tetszik, kifeszítesz a hálószobádban egy ejtőernyőt. Gyakran nem érted meg a környezetedet, de ez visszafelé is igaz. Sokat markolsz, keveset fogsz, a határidőket nagyon nem szereted. Szociális beállítottságú vagy, ugyanúgy tudsz beszélni egy utcaseprővel, mint egy miniszterhelyettessel. Szenvedélymentesség jellemez. Nehezen viseled a korlátokat, kötöttségeket, a szabadság az életelemed. Nem vagy hűtlen, de ha éjjel eszedbe jut, hogy mész, akkor nem lehet megállítani. Az idődet képtelen vagy beosztani.


Vízöntő ascendens megjelenés
Neki van a levilágítóbb kék szeme, magas, karcsú, hullámos haj, extrém, bizarr megjelenés, esetleg polgárpukkasztó öltözék.

Az egész megjelenése figyelemfelkeltő, mindenképpen fittyet hány a szokásoknak, a fennálló rendnek. Szereti meghökkenteni már a külsejével is az embereket. Igazi forradalmár, újító, ő az, akinek a fejében megszületnek a legújabb ötletek, de a szabályok idegesítik, fontos számára a szabadság, hogy soha semmiben ne korlátozzák. Szívesen és elkötelezetten segít egy embercsoporton. Született tehetsége van ahhoz, hogy új dogokat vigyen a világba. A vízöntő foglalkozásokhoz van a legnagyobb affinitása, úgy, mint reklámszakember, divattervező, számítástechnikus, felfedező, pilóta, asztrológus, szociológus. Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, feltűnési viszketegségben szenvedő, mindent kényszeresen megreformáló emberré válhat.

Általában magas termetű. Tekintete élénk, tiszta, tárgyilagos, értelmes, elfogulatlan, messzire néző. Szeme feltűnően nagy. A szeme színe változónak tűnik, kék és zöld között ingadozik. Valójában a pupillája nagysága változó. A haja színe többnyire világos, lehet hullámos vagy egyenes szálú. Orra erős, széles orrnyereggel. Az orra és a szája között viszonylag nagy a távolság és hosszú a bevágás. Fülcimpája lenőtt. Álla kissé előreálló. Nyaka formás, szabályos. A homloka magas. Arca kissé szögletes. Nevetéskor látszik a fogínye is. Érzékeny az alsó lábszára, a bokája, a keringési rendszere, a szíve és az idegrendszere.

Vízöntő aszcendens érzékeny testrésze: lábszár, boka, idegrendszer

Vízöntő aszcendens fejlődésében bejárandó útja:
 a bomlasztótól a békés forradalmárig.