Skorpió ascendens

 Zárkózott típus vagy. Rendkívül szélsőséges: vagy mindent, vagy semmit. A középutat csak idős korodra ismered meg. Titoktartó vagy, egy vallatóember sem szedi ki belőled. Mindig a nehezebb utat választod, nem azért, hogy mások előtt villogj, hanem saját magadnak akarsz bizonyítani. Gyakran fejjel mész a falnak. Nem vagy vad bosszúálló, de `fehér ember nem felejt` alapon képes vagy kivárni az elégtétel pillanatát, ha kell, évekig türelmes vagy. Diplomatikus és fegyelmezett vagy. Magadtól és másoktól sokat követelsz. Semmit nem tudsz úgy csinálni, hogy meg ne kérdezd: miért. Nagy fájdalomtűrő képességgel rendelkezel, és nem ismersz pardont. Energikus, kitartó vagy.

Skorpió ascendens megjelenés
Szexi, komoly hatást gyakorol a másik nemre, nem klasszikus szépég, de mégis nagyon vonzó. Jellegzetes "vesébe látó" nézése van, akire ránéz, úgy érzi már nincs titka előtte, mindet lát. Általában kissé hullámos, erős szálú, sötét haj, sötét szem, sűrű szemöldök, markáns arc, széles homlok, a külsejében van valami aránytalan, vagy deformitás. Az egész megjelenése delejes, vonzerőt sugároz, mindenki a hatása alá kerül és észre sem veszi. Az akaratát észrevétlenül tudja átvinni a másik emberre. Vonzzák a titkok, minden rejtélyt meg akar fejteni, foglalkozatják a lét és az azon túli nagy kérdések, lelkileg túlérzékeny, a sérelmeit soha nem felejti el. Született tehetsége van a skorpió foglalkozásokhoz úgy, mint kutató, nyomozó, pszichológus, asztrológus, orvos, kórboncnok, vegyész. Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, eszközökben nem válogatva uralkodó, extrém módon féltékeny, másokat lelkileg megnyomorító lehet.

Tekintete komoly, mágikus, szuggesztív, mindenbe és mindenkibe bele akar látni. Ha indulatos lesz, vagy ha mély gondolatokba merül, a két szeme között függőleges ráncok jelennek meg. Haja gyakran benőtt a homlokába és rendszerint sötét színű. Arca markáns, csontos, álla erős, hangsúlyozott. Szája érzéki, az alsó ajak előrébb áll, mint a felső. A felsőteste fejlettebb, mint az alsó (néha olyan, mint egy ülő óriás). Termete lehet aszkétaszerűen sovány, csontos, de erős izomzatú. Lehet zömök is. Keze erős, vastag rövid ujjakkal. Kézfogása kemény, szorító. Járása, mozgása fegyelmezett. Önfegyelme, akaratereje, lelkiereje nagy. Érzékeny testrésze a has alsó szakasza, a bélrendszer és a nemi szervek. 

Skorpió aszcendens érzékeny testrésze: nemi szervek, vastagbél, végbél, hólyag

Skorpió aszcendens fejlődésében bejárandó útja: 
a pszichopatától az emelkedett, tiszta, harmonikus lélekig.