Rák ascendens

 Zárkózott típus vagy. Külső ingerekre lassan és szeszélyesen reagálsz. Főleg a saját belső érzéseid, hangulataid irányítanak. Rendkívül érzékeny és túl érzelmes vagy. Jó intuitív készség és magas fokú empátia jellemez. Család és otthoncentrikus vagy. Messziről kerülöd a konfliktusokat, mert félsz a kudarcoktól. Sok kérdésben bizonytalanság jellemez: belekezdj - ne kezdj, ha bele is kezdesz sokszor megbánod. Ha összeszeded magad hihetetlen cselekedetekre lennél képes, de te szeretsz biztosra menni, ez pedig nem mindig adatik meg.

Rák ascendens megjelenés

Fehér bőr, kerek arc, álmodozó, nedvesen csillogó kék szemek, közepes termet, erős csípő, férfiaknál kisebb pocak, súlya ciklikusan változik plusz-mínusz 1-2-kg, a nők mellben erősek, a napon könnyen leégnek. Közepes termet. Már a látványa is puha fészek meleget sugároz, telve érzelemmel. Segítőkész, anyáskodó, gondoskodó. Álmodozó tekintetéről könnyen felismerhető. Érzékeny, könnyen sírva fakad, nagyon érzékeny lelkű. Szívesen süt-főz, és szívesen megkínál másokat. A legfontosabb számára a család, és nagyon szoros a kapcsolata az édesanyjával. Született tehetség a gondoskodás terén, ezért nagyon jó kapcsolatot tud teremteni a gyerekekkel, főleg a kicsikkel, de mivel ösztönös tehetsége van a fészek meleg megteremtésére, egy szállodában, panzióban is bevonzza a vendégeket. Gondoskodó hajlamát, mint remek szakács tudja kamatoztatni.

A Rák közepes testalkatot ad, általában deréktól fölfelé erősebb, mint alatta. Telt kerek arc, fehér, halvány arcszínnel, rövid, kerek orral. Világos haj, kissé elpuhult és ritkán erős testfelépítés jelemző rá. Külső megjelenését a lágy, kerekded formák jellemzik. Szeme nedves fényű, mandula formájú. Tekintete félénk, rajongó. Arcbőre nagy pórusú, álla puha, kerekded. Orra gyakran pisze, felfelé hajló. Érzékeny testrészei az emésztőszervek, különösen a gyomor. Mindent és mindenkit táplálni szeretne. Érzelmi lelki bánatait gyakran evéssel kompenzálja, ezért hajlamos az elhízásra. Női szülötteknél hangsúlyosak és érzékenyek a nemi szervek.

Rák aszcendens érzékeny testrésze: mell, gyomor, méh, nőknél bal, férfiaknál jobb szem.

Rák aszcendens fejlődésében bejárandó útja: 
a hisztis hangulatembertől a család alappilléreként szolgáló emberig.

Amennyiben az ascendenst vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, érzelmi zsaroló, érzelmi zsarnok válik belőle.