Oroszlán ascendens

 Nyitott típus vagy. Az élet napos oldalán fordulsz elő. Kissé lusta vagy, de ha céljaidért küzdeni kell, valódi Oroszlánná válsz. Beragyogsz egy közösséget, észre kell, hogy vegyenek. Szeretsz vezetni, dirigálni, játszani, szórakozni. Mindent megteszel a szerelmedért, de már nem annyit a házastársadért. Szereted a gyerekeket, jó pedagógiai érzékkel rendelkezel. Vállalkozó típus vagy, kissé idealista, és gyakran naiv. Felnézel a magad szintjén álló szellemiségekre. Kitartó, egyben uralkodó típus vagy. Ha véletlenül koldusnak születettél volna, képes vagy arra, hogy úgy fogadj el alamizsnát, mintha te tennél azzal szívességet, hogy elfogadod. Ha iszogatsz, éjfélre kidőlsz, hamar a fejedbe száll. Optimista vagy, amíg két kezed van, nagy baj nem lehet.

Oroszlán ascendens megjelenése
Széles arc, mandulaszem, kicsit pisze, széles orr, érzéki száj, "királyi" hajkorona, közepes termet, szőke vagy vörösesbarna haj, bátor, nyílt, sugárzó tekintet, egyenes, méltóságteljes tartás. Az egész megjelenése méltóságteljes, biztonságot és nyugodt erőt sugároz. Alkotó és kreatív, ösztönösen maga köré vonzza az embereket melegszívűségével, nyíltságával. Legjellemzőbb mégis rá a méltóságteljesség, soha nem hozza magát kényelmetlen, megalázó, kellemetlen helyzetbe. Nagyon fontos számára a külvilág elismerése, és a külvilágból érkező pozitív visszajelzések a cselekedeteire, produktumaira, körülményeire és a külsejére vonatkozóan. Született tehetség minden olyan tevékenységben, ami az egyéni kreativitásról szól, ahol vezető személyiségre van szükség. Minden oroszlán foglalkozásban: színész, tanár, vállalkozó, sportoló.

Külső megjelenése akaratlanul is magára vonja a figyelmet. A tekintete nyílt, derűs és bátor, az arca markáns. A szája érzéki és tekintélyt parancsoló. Szája szögletében erélyes függőleges vonás - tud szigorú is lenni. A haja dús, loboncos, homlokába hulló, mint az oroszlán sörénye, a szemöldöke is sűrű, bozontos. Szeme viszonylag nagy. Álla energikus, de inkább gömbölyded, mint hegyes. Az álla és az alsó ajka között gyakran található egy vízszintes bevágás. Testalkata masszív, szilárd, esztétikus. Válla széles. Mozgása energikus, járása határozott, gyors, dinamikus. Érzékeny testrészei a hátgerinc és a szív. Kézfogása erőteljes, szembenéz azzal, akivel beszél. Ösztönösen közvetlen és tekintélyt sugárzó egyszerre.

Oroszlán aszcendens érzékeny testrésze: szív, érrendszer, hát, hátgerinc

Oroszlán aszcendens fejlődésében bejárandó útja: 
az öntelt "kirakatbábutól" a nyíltszívű igazságos kreatív Emberig.

Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, önteltté, beképzeltté, hiúvá válhat.