Mérleg ascendens

 Nyitott típus vagy. Harmóniára, békére, kiegyensúlyozottságra, tartós emberi kapcsolatokra törekszel. Számodra legfontosabb a környezet harmóniája, tönkre tudják tenni az életedet, ha társaságodban veszekednek, neked is, neked is igazad van, csak hagyjátok már abba. Egy békebíró született meg benned. Szívesen szervezel kis dolgokat, mint pl. lakberendezés, bevásárló körút, ruhák tervezése. Rendkívül társcentrikus vagy, nehezen létezel partner nélkül. Ha éppen nincs, keresel magadnak. Sajnos ritkán találsz igazi társra, és sokat csalódsz életében. Túlérzékeny vagy, mégis hűvös és józan. Értelmi síkon keresed a kapcsolódási lehetőséget.


Mérleg ascendens megjelenés
Nagyon szépek, harmonikusak, arányosak, szép, rózsás a bőrük, bájosak, kellemesek, mosolygósak, arcukon vénusz - gödörrel.

Az egész megjelenése harmóniát sugároz. Mindig, mindenkivel kedves, nagyon gyakran mosolyog. Fontos számára a harmonikus, szép környezet. Társ nélkül nehéz számára az élet, nem könnyű számára az egyedüllét. Szeret szerepelni, a középpontba kerülni. Született tehetség a mérleg foglalkozásokban, úgy, mint diplomácia, színészet, a könnyűműfaj, tánc, szépségipar. Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, a megfelelési kényszere miatt nem vállalja saját magát, a véleményét, elvész a személyisége a sok alkalmazkodásban, már nem is lehet tudni, ki is ő valójában.

Fontos számára, hogy milyen benyomást kelt másokban. Nem biztos, hogy kifejezetten szép, de kedvessége és szívélyessége rokonszenvessé és vonzóvá teszi. Testalkata formás. Feje arányos, tekintete szelíd, mosolygós. Homloka domború, szemöldöke ívelt. Orra formás, egyenes, keskeny, görögös. Szája kicsi, a szájszegletnél gödröcske jelenik meg nevetéskor, a jellegzetes "Vénusz-gödör". Álla gömbölyded, esetleg függőleges bemélyedés van az állközépen, ami arányosan két részre osztja az állat. Fogsora olyan, mint egy gyöngysor. Füle kicsi, formás. Válla telt, gömbölyded. Mozgása könnyed, kecses. Hajlamos a kiválasztó szervek és az anyagcsere zavaraira, ha nem tud egyensúlyt teremteni az életében. Érzékeny testrésze a deréktáj és a vese.

Mérleg aszcendens érzékeny testrésze: derék, vese

Mérleg aszcendens fejlődésében bejárandó útja: 
a gerinctelen "alakulóművésztől" a kedves, megértő, a másikat önzetlenül támogató társig.