Mérleg
A Mérleg ember mindig bájos, és ha nem is szép - bár nagyrészük igenis az, akkor is van valami elvarázsoló benne. Igyekszik tiszta és divatos is lenni, nem bírja a koszt, sem magán, sem a partnerén. Ennek ellenére az otthona lehet piszkos és rendetlen, mert a saját kinézete sokkal fontosabb, mint a környezete, így először magát szépíti meg, és ha ebbe nem fáradt bele túlzottan, akkor még takarítgat is egy kicsit. Látszólagos rendet tart fenn, a világért sem szabad a szekrényébe vagy az ágya alá benézni. 

Simulékony, kedves, szeretetreméltó, így könnyen megbocsátják neki a rendetlenséget is. Népszerű a társaságban, sok barátja van, akik rajongó lelkesedéssel veszik őt körül. Szereti, és élvezi a társaságot, azt főként, hogy a középpontban lehet. Ha megunja valamelyik barátját, egykettőre eltűnik az életéből, és új, érdekesebb embereket keres. A hűség tehát nem erős oldala. Életvidám, képes felfedezni mindennek a kellemes és jó oldalát, mégis depresszióra és szomorúságra hajlik. Ekkor környezete számára is terhessé válik. Ez az időszak azonban hamar elmúlik. Hajlamos a kicsapongásra és az események túlzott kiszínezésére is, leginkább azért, hogy ő maga érdekesebbnek tűnjön, vagy jobb színben mutatkozhasson. Még saját maga előtt is szégyelli, ha nem elég szórakoztató a társasága, mások előtt pedig még sokkal jobban kellemetlen ez a számára. 

Nem alkalmas kitartó, kemény munkára, utálja, ha valamitől bepiszkolódik a keze. Elsősorban a szórakozás, a könnyű élet vonzza. Általában kitűnő a felfogása, jól megállja a helyét minden területen, de főként beosztott munkára alkalmas (bár itt elismeréssel kell kezelni), vezetőként nincs elég energiája, akaratereje, nem bízik eléggé a kitűzött célokban, nem is küzd eléggé értük. 

Kiegyensúlyozottságra, harmóniára törekszik, azonban ezt gyakran nem könnyű megvalósítania, mert érzékeny az idegrendszere, és sokszor csak nagy erőfeszítések árán képes lelkében rendet, egyensúlyt teremteni. Meglehetősen sértődékeny, és a negatív kritikát teljesen elutasítja magától, el sem gondolkozik azon, hogy talán igaza van annak, aki őt bírálta. Eléggé önző, elsősorban önmagával törődik, saját kényelmére gondol, életét minél kellemesebbé és szórakoztatóbbá kívánja tenni. Követelőző is lehet, másoktól várja el azt, amit saját erejéből nem tud elérni. Lusta és túlságosan érzéki. 

Ennek ellenére jó barát, megérti környezetét, okos, hasznos tanácsokkal segíti a hozzá fordulókat. Fontos számára a külvilág, amit megtapasztalt igyekszik a környezetének átadni. Meglátásai jók, érdemes hallgatni rájuk és ezek alapján dönteni nehéz helyzetekben. 

Szereti a függetlenséget, mégis másokra támaszkodik, és amit lehet, másokkal végeztet el, igen ügyesen megszervezve a saját és mások életét is. Figyelmes házastárs kíván lenni, de szívesen húzódik vissza kuckójába, vagy jár családjától független utakon. Élete során többször is házasodhat, mert mindjárt válik, ha megszűnt számára a vonzerő. Ha szerelmes, akkor hűséges és odaadó, de ha új partnerre talál, régi imádottja iránt érzett vonzalma teljesen megszűnik. 

Utálja az agresszivitást, hangoskodást. A jeleneteket, ha lehet, elkerüli, bár a vita és ellenségeskedés kirobbantásához is nagyon ért. Diplomatikus, ha úgy akarja, megnyerő modorával könnyen elsimítja maga körül a viszályokat, vitákat. Magatartása mindig megfontolt, tisztelettudó, igyekszik szeretetre méltónak mutatkozni. Viselkedése egy kissé előírásos, távolságtartó és mesterkélt, ami esetleg másokat zavar, mivel nem tűnik természetesnek. Társalgása úriasan felszínes, ugyanakkor kellemes. A kényes témákon átsiklik vagy elodázza a választ, ha az szomorú vagy bántó lenne, tehát nagyon tud mások érzéseire is figyelni. A személyét érintő kellemetlen beszélgetéseket kerüli, hogy így védje magát az esetleges sértésekkel szemben. Nagyon szereti önmagát, ha megbántják, saját véleményében talál vigaszt, amelyben a sértést vagy a sértegetőt elmarasztalja. 

Szépérzéke nagyon fejlett. Remek a ritmus-, szín- és formaérzéke. A Mérleg emberek értenek a zenéhez, a tánchoz, a festészethez, a szobrászathoz és a kerámia művészethez. Közülük kerülnek ki a balett táncosok, a színészek, a szólisták, alkotó művészek, divattervezők, manökenek, tanítók, óvónők, szabók, varrónők és a pincérek is.