Kos ascendens

 Nyitott típus vagy, aki mindig aktív, és céljaiért nagyon tud küzdeni, rettentően önérvényesítő. Nagy energiával kezdesz mindenhez. Igyekszel a legelső és a legösztönösebb lenni. Gyakran gondolkodás nélkül reagálsz. Gyakran mész fejjel a falnak Önző, gyermekien naiv vagy, ha dícsérnek képes vagy bármit elhinni. Érvekkel téged meggyőzni nem lehet. Makacs, nem túl igazságos, nagyon dicsőségigényes vagy. Élénk szerelmi életet élsz. Nem szabad ellentmondani neked. Rossz diplomata lennél, mert nagyon nyersen fogalmazol. Nehéz a természeted. Képes vagy egyszerre több partnerkapcsolatot is létesíteni. Nem az a lényeg, hogy mit csinálsz, hanem az, hogy hogyan: mindent olyan vehemensen, energikusan.

Kos ascendens megjelenés
Erőteljes, markáns vonások, előreugró, energikus arc, áll, széles homlok, érzéki száj, megnyúlt orr, összenőtt, erős szemöldök, szúrós tekintet, vöröses haj, katonás járás, nyúlánk, izmos termet. Az egész megjelenése dinamizmust, energiát sugároz, gyors, határozott mozdulatok jellemzik, szinte túlteng benne az energia. A sport kifejezetten neki való. Igazi vezéregyéniség, nem hagyja magát befolyásolni, egyenes, őszinte, akár a tapintatlanságig is. Rámenős, nyughatatlan, türelmetlen, heves. Gyerekként ajánlott sportolnia, mert sok fölös energiával rendelkezik. Született tehetség a vezetés terén, magával tud ragadni másokat, lendülete sodró, és amint beindította a folyamatot, a "fogjuk meg és vigyétek" mentalitásba megy át. Ösztönös tehetsége van a kos foglalkozásokhoz, mint például minden egyenruhás szakma: rendőr, katona, tűzoltó, orvos (sebész, fogorvos) továbbá fodrász, sportoló. Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, agresszív, indulatos, akaratos, önérvényesítő, önző, mohó lehet.

A Kos szikár, erős testet ad, a közepesnél kissé erősebb testalkatot, erős végtagokat és csontot, hosszú arcot, bozontos szemöldököt, éles szemeket, hosszú nyakat, sűrű hajat, általában barnát vagy világosat. Külső megjelenése kissé vadnak tűnik. Jellegzetes és érzékeny testrésze a fej. Képletesen és fizikailag is "fejjel megy a falnak", nagyon sok esetben a fejen található sebhely Kos napjegyre vagy aszcendensre utal.

Tekintete éles, szúrós, kihívó. A két szeme között függőleges ráncok jelennek meg, ha indulatba jön. Arca markáns, csontos. Orra feltűnő, hegyes, előremutató. Szája viszonylag nagy, ajka húsos, érzéki. Alsó ajka előrébb áll, mint a felső, álla hegyes, előreugró. Haja színe gyakran vöröses. Az egész teste erős, inas. Erős, szívós alkat. Nem valószínű, hogy elhízik, mert sokat mozog és keveset pihen.

Kos aszcendens érzékeny testrésze: fej, fül, arc, száj, fogak, koponya, agy, izmok

Kos aszcendens fejlődésében bejárandó útja: az agresszortól a jó vezetőig. 
"A Tiszta Hős"