Ikrek ascendens

 Nyitott típus vagy. Külső ingerekre gyorsan reagálsz. Egyszerre több dologgal vagy képes foglalkozni (egyik kezével rántást kever, a másikkal keresztrejtvényt fejt). Kíváncsi vagy, mindenre odafigyelsz, a szemgolyód ide-oda ugrál, de nem idegesség miatt, hanem csak mindent látni akarsz. Mindenről mindent tudsz - persze csak felszínesen - de ez elég is neked. Gyakran fecsegsz, és igen jól kommunikálsz. Jó kereskedő válhat belőled (ha már nem vagy az), a kerti törpét is rásózod az emberre. Ritkán vagy hűséges. Mindig az a fontos, amit épp csinálsz, a következő pillanatban hajlamos vagy elfeledkezni az egészről, és akkor ismét az lesz a rendkívül fontos amit elkezdtél. Nem kötődsz szinte semmihez, mindenkivel és mindenhol jól érzed magad. Mindig mindenből és mindenhol kettősség jellemez.

Ikrek ascendens megjelenés

Magas, vékony, gyors, fiatalos mozgás, a keze mindig matat valamivel, soha nem áll meg, élénken gesztikulál. Általában kék szemű, vékonyszálú, inkább szőkés hajú. Hosszúkás arc, magas homlok, hosszú vékony végtagok. Élénk, értelmes tekintet. A nők gyakran fiús alkatúak. Az egész személyiségét a fizikai és szellemi mozgékonyság, frissesség jellemzi, ez idősebb korában is jelen van. Kíváncsi, kommunikatív, kapcsolatteremtő, minden újra nyitott. Fontos számára az információ, melynek szabad áramlást biztosít. Nagyon könnyen teremt kontaktust bárkivel. Racionális, szellemi lény. Született tehetség a kommunikáció terén, nagyon jól zsonglőrködik a szavakkal, bár az írás mellett inkább a beszéd áll közelebb hozzá. Képes párhuzamos tevékenységre.

Az Ikrek általában magas, egyenes alakot ad, egészséges arcszínnel, éles, messzire tekintő pillantással, magas, előreálló orral és előreugró állal. Termete karcsú, nyúlánk, hosszú végtagokkal. Beszéd közben gesztikulál. Nagy léptekkel, gyorsan jár, járás közben karjait lóbálja. Homloka felfelé szélesedő. Tekintete hűvös, szembogara ide-oda ugrál, mintha a csapongó gondolatait tükrözné. Orra és szája viszonylag nagy, nagyon kíváncsi természet, és sokat beszél. Lehet az állán kis kerek bemélyedés, a jellegzetes, "merkúr-gödör". Nyaka vékony, mozgékony. Férfiak nyakán gyakran feltűnő az ádámcsutka. Válla széles, egyenes. Érzékenyek a légzőszervei, a karja, a válla és az idegrendszere. Fiatalos külsővel rendelkezik még idős korában is.

Ikrek aszcendens érzékeny testrésze: karok, vállak, kezek, légzőszervek, idegrendszer.


Ikrek aszcendens fejlődésében bejárandó útja: 
a kotnyeles felületességtől az elmélyült valódi tudásig.
Amennyiben az ascndenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, állhatatlan, pletykás, felületes lehet.