Rák


Hold-arc szemből, és oldalról is, érzékeny, de jól barnuló bőr. Keskeny, általában kék szem, sötét bőrtónus, ami akkor is sötét, ha az egész család hófehér. Kerek idomok, puhaság jellemzi, még izmosan is, könnyen hízó idomai vannak, széles a csípője, nőies alkat látható a férfiaknál is. Ha a terhes nőre gondolunk, az az igazi Rák lét minden nő életében. Ekkor óvatosabban, finomabban kell mozogni, és szépen felkerekedik még a legvékonyabb nő is, mindene puha, és sokkal érzékenyebb az addig megszokottnál. Mindenki veszít az aktivitásából, még ha sportol is a terhessége folyamán. 

Megjelenése

A Rák ember óvatos, és ha bemegy egy ajtón, akkor lehet, hogy még a kilincs lenyomása előtt visszahúzza a kezét, és jól meggondolja, bemenjen-e. Azért ez nem beteges mértékű, ezért bemegy, de finoman, érzéssel, hogy senkit ne zavarjon meg. Összhatásában ijedt, félénk, benyomást kelt. Szereti a csendet és visszavonultságot, elkerül minden feltűnést. Egyetlen kivétel az otthoni munkája, amiben teljesen önálló, és ebbe nem tűr beleszólást. Nyugodt, tartózkodó, de nem közömbös, hanem távolról szemléli az eseményeket. Részt vesz a világ minden dolgában, amikor úgy érzi, hogy itt az ideje, csak a kezdeményezést nem ragadja magához. Ha mégis kezdeményez, akkor azt úgy teszi, hogy közben bármikor visszafordulhasson. Általában inkább hagyja, hogy az élet, vagy a tennivalók jöjjenek el érte. Sokszor annyira önállótlanná válik, hogy minden ellenkezés nélkül hagyja magát sodortani az árral, és a legkisebb tiltakozás nélkül tűri sorsát. Az egyetlen kivétel itt is az otthona, itt ő uralkodik a berendezési tárgyakon és a családtagokon egyaránt. 

Érzésvilága 

Lelkileg kifinomult és érzékeny, azonban erősen befolyásolhatónak és változékonynak tűnik. Lelke mindig nyitva áll a külvilág benyomásai számára. A legnagyobb lelkesedésből a legmélyebb lehangoltságba tud esni, de szerencsére ez fordítva is működik, ha talál okot, azonnal fel tud vidulni. Semmi sem állandóbb nála, mint a hangulata ingadozása, és semmi sem biztosabb, mint a folytonos változás, és szeszély. Állandó változás az egész élete, de csak kívülről látszik változónak, és szeszélyesnek, belül teljesen másnak tűnik önmaga számára. Ő úgy látja, hogy minden pillanatnak tökéletesen a hatása alatt áll, és ennek megfelelően alkalmazkodik az új körülményekhez, ebből is adódik csodálatos túlélő képessége. Szenzációsan bele tud illeszkedni az új helyzetekbe, és hihetetlenül ellenállóképes is. Csak az hiszi el, hogy nem kitartó és ráadásul befolyásolható is, aki nem ismeri eléggé, és igazán kevés embert enged annyira közel magához, hogy ismerhesse is. Mindig engedékenynek mutatja magát, örökké képes igent mondani, de ez az ő önvédelmi taktikája. Szolgálatkészsége, és látszólagos beletörődése is csak céltudatos, és szívós védekezés. A belső lényét, a lényeget nem mutatja. Belül kőkemény páncél védi a lelkét. Aki azt képzeli, hogy szolgálatába kényszerítette, vagy a céljainak megnyerte, az csak később döbben rá, hogy inkább ő maga lett a Rák ember rabszolgája. Életét meghatározza a rokonszenv és ellenszenv érzése, igen nehéz bejutni a szívébe, ha az ember nem volt már az első pillanatban is szimpatikus a Rák számára. Egész lényén az érzés, érzelem uralkodik, ösztönös megérzéseivel belelát más ember koponyájába, szíve legrejtettebb zugába is, lelke mélyébe, kiolvassa gondolatait. 

A hétköznapokban

Nőies a Rák férfi is, anyáskodó, házias, gondoskodó, gyűjtögető. Mindig új lehetőségeket keres, kutat, hogy tapasztalatokat gyűjtsön, tanuljon. Minden tárgyat gyakorlati felhasználási értéke szerint becsül (sokszor túlbecsül), és az emléktárgyakat nagyon nagyra tartja. Szüksége van a puha, meghitt otthonra, ami mindig meleg, ízléses, kellemes, ugyanakkor lakása gyakran tele van csecsebecsékkel, és szekrényei dugig lehetnek rengeteg kacattal, lommal, felesleges holmival. Mindenre szüksége van, semmit sem akar eldobni, mert minden legkisebb vacak tárgy is értékes lehet számára, hátha később felhasználható lesz majd valamire. 

Szívesen veszi, ha dicsérik, bár szégyenlősnek mutatja magát. Ha valaki nem veszi komolyan változékonyságát, és őszintén tud igazat adni neki, és meg is dicséri, ahhoz hűséges és hálás lesz. Sokat ad ugyanis mások bírálatára, és a látszólagos nagy önérzete valójában titkolt gyengeségének túlkompenzálása. Nagyon fél, hogy nevetséges helyzetbe kerülhet. Egész életében egy kis zugban él és várja a nagy Valakit, aki szereti és felemeli őt. Mindenfelé kiveti hálóját és kis horgait, de ezzel be is fejezte a munkát: elvárja, hogy más húzza ki a halakat helyette, de az ő részére. Teljesen meg van győződve arról, hogy az embereknek feltétlenül szüksége van rá, de ő maga sosem jelentkezik, magát nem ajánlja, nem kínálkozik, hanem elvárja, hogy meghívják, vagy felkérjék. Rendkívül ügyesen tudja magát független lénynek mutatni, másokkal ezt elhitetni, pedig mindig függenie kell valakitől. 

Kapcsolatai 

Zárkózott, mégis közlékeny. Mindig szüksége van valakire, akire rábízhatja magát. Ha talál valakit, aki tud neki imponálni, tudja irányítani, akkor nagy örömmel, szeretettel és lelkesedéssel követi, sőt, szívesen fel is áldozza magát érte. Keresi a kibeszélési lehetőségeket, és ilyenkor nyitott mások érveinek megértésére, és talán még az őszinte megnyilatkozásra is rá tudja venni magát. Nehezen köt barátságokat, de ha valakit megszeret, azt családtagjaként fogadja szívébe. Amennyire szereti és elvárja, hogy róla gondoskodjanak, éppen így feltétlenül szükségesnek érzi azt is, hogy ő is gondoskodjon másokról. Nemcsak áldozatokat hoz másokért, hanem teljes önfeláldozásra is képes. Szívesen és örömmel ad akkor is, ha fáradsággal, kemény munkával szerezte meg a dolgot, amit odaajándékoz. Őszinte örömet okoz neki, ha másoknak segíthet. Megható kedvességgel törekszik mindig arra, hogy másoknak kis örömeket szerezzen, másokat figyelmességekkel halmozzon el, anyáskodjon, gondoskodjon. A Hold változásának hatása erősen megmutatkozik cselekedeteinél és érzelmeinél egyaránt. Különleges periódusok lépnek fel élete bármelyik területén. Így periodikus lehet a barátsága, szerelme, lelkesedése, mindene. Periodikus a gondolatvilága is, ezért változtatja nézeteit. A változtatás szeretete ellenére maradi, sokáig habozik, míg végre hajlandó a változtatást megtenni. 

Általános jellemvonásai, és egészsége

Csak a gyakorlatiassághoz van érzéke, de realitásokhoz nincs. Alaptermészete ugyan a takarékosság, mégis gyakran szétfolyik kezéből a vagyona. Az álmodozás túl gyengéddé teheti lényét, olyannyira, hogy sokszor unalmasnak látszik. Nem egy törtető ember, az élettel szemben kevés igénye van. Még akkor is az egyszerűségre törekszik, ha életkörülményei magasabb állásba juttatják. Önbizalma gyenge lábon áll, nagyon nehéz neki valamit teljesen egyedül megtennie, főleg a környezete támogatása nélkül. A környezetének óriási hatása van rá, akár jó, akár rossz irányban. Ha például a környezete csúnya és ápolatlan, akkor önmaga is ehhez idomul és kellemetlenné válik. Ez a befolyásolhatósága nagyon veszedelmes a számára, mert lelki egyenetlensége rögtön testi panaszokban is jelentkezik. Igen érzékenyek a női nemi szervei, nyilván a férfiaknál ez a veszély nem áll fenn, viszont ödémásodás, különféle allergiák igen könnyen kialakulhatnak nála. Az egész vízháztartására vigyáznia kell élete folyamán, amihez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű víz ivása, ami egy egészséges felnőtt embernél 2-2,5 liter körül van naponta, illetve a vízháztartás jó működésével szorosan összefügg az érzelmek őszinte megélése és kiadása is. Ha a benne levő szeretetet nem mutatja ki, vagy nem tudja önmagát vagy valaki mást úgy szeretni, ahogyan szerinte kellene, akkor következhet be az ödémásodás. Ha pedig a haragját nem mutatja ki, akkor következhetnek az allergiás tünetek. 

Párkapcsolata 

Házasságra van teremtve, a legkitűnőbb anya, a gyermek utáni vágy nagyon erős benne. Önuralma nagy, ezért képes szűzen kerülni a házasságba, még a mi időnkben is. Boldoggá akkor válik, ha a férje finoman, mégis erőteljesen irányítja, vezetni tudja őt, ha a párja egy tisztelhető ember, akinek szívesen alárendeli magát. Tipikusan az a nő, aki száz szeszélyével ezer rejtvényt ad fel a férfinak, pedig csak egyetlen célja van: családi tűzhelyének és gyermekének biztosítása. Egyetlen és örök vágya, hogy kizárólag ő legyen a férje érdeklődésének középpontja, ezért nem engedi lélegzethez sem jutni kedvesét. Lényének mindig új és új oldalát mutatja be, hogy önmagát mindig állandóan az előtérben tarthassa. Sosem tárja fel teljesen lelkét. Szerinte kell, hogy valami titokzatos legyen benne, hogy az ismeretlenség varázsával izgassa a partnere képzeletét. Ez a fegyvere, mellyel újra és újra akarja minden alkalommal meghódítani, lekötni és magához láncolni a férfit, akitől viszont ugyan így megkívánja, hogy minden nap, minden órában az is hódítsa meg őt. A szerelem örök szép játékát, varázsos misztériumát nagyon szereti, és ebben teljesen egyet is értek vele. 

Szexualitása 

Családias alaptermészete ellenére változó a szexuális élete. Ez lehet, hogy többszöri házassághoz vezet. Érzékisége is kiszámíthatatlan, sok tekintetben kielégítetlen, pedig igazán odaadó partner tud lenni, akár milyen nemű is. Tabukat nem ismerő szexuális partnerré válhat, ha kényelemben és biztonságban érzi magát szerelme társaságában. Ő csak sok-sok szeretettel tud őszintén szeretkezni. Ha úgy érzi, hogy erőszakosak, dobálóznak vele, nem tisztelik, magára zárja kagylóhéját vagy a várkastélyának a legvastagabb kapuját, és az illedelmes viselkedésről kezd előadást tartani. Ezzel kellemetlen, nehéz órákat tud szerezni a másiknak. Ha őszintén meg tudná mondani, hogy mi is a problémája, akkor saját magának is jót tenne, hiszen akkor talán még megszépíthető lenne a kapcsolatuk. Talán nem lenne muszáj elválni az addig megszerzett sebek miatt, hátha képesek lennének mindketten változni annyit, hogy a szerelem újraéleszthető legyen. A Ráknak mindig lényeges az, hogy kivel milyen hosszú időt töltött el, tehát ezt is jó lenne mérlegelnie, és ennek tudatában rászólni a partnerre, hogy hogyan viselkedjen, mit tegyen, hogy legyen kedve neki szeretkeznie vele.