Bika ascendens

 Zárkózott típus vagy, aki sokszor lassú, csökönyös, meggyőzhetetlen. Anyagias vagy, fontos számodra a biztonság. Stabil és megbízható. Türelem jellemez, fát lehet vágni a hátadon, de ha egyszer bevadulsz, akkor nagy baj van. Békére, harmóniára, tartós kapcsolatokra törekszel, jól bírod a terhelést. Gyakran dicsekszel. Szereted a természetet, az állatokat. Meglehetősen anyagias vagy, a nehéz munkát is szívesen elvégzed, ha jól megfizetnek. Kiváló a szépérzéked, gyakran az énekhangod is. Ha kitalálsz magadnak valamit, azt végig is csinálod, még akkor is, ha félúton kiderül, hogy ostobaság és időpazarlás. Gyermek és családszerető vagy, jó pedagógiai érzékkel rendelkezel. Korai házasság, vagy koraérettség jellemez. 

Bika ascendens megjelenés

Első ránézésre is könnyen felismerhető nagy, nyílt, élveteg tekintetű szemeiről, melyekre hatalmas szempillák vetnek árnyékot. A nőkre jellemzőek a gömbölyded formák, nőiesen telt testalkat. Szeretnek csinosan öltözködni, amivel kiemelik, és még nőiesebbé teszik a megjelenésüket. A férfiaknál gyakori a bajusz viselete. Mozgása kényelmes, nem kapkod, kissé lassú. Kissé alacsony vagy közepes termet. Az egész megjelenése biztonságot, nyugalmat áraszt. Szereti a stabilitást, az állandóságot. A megszokás számára a biztonságot jelenti. A meglévő körülményeken, kapcsolatokon nehezen változtat. Zavarják a gyors, hirtelen dolgok, események. Született tehetség a pénzügyek terén, és minden olyan életterületen, ahol a megtartásra van szükség. Vonzódik a természethez, és minden olyan szakmához, amely kapcsolatban áll vele. Ösztönös tehetsége van a bika foglalkozásokhoz, mint például a bankár, kertész, szakács, komolyzenész. Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygólyát nehezítő fényszögek érik, makacs, önfejű, konok, merev, hirtelen haragú lehet.

A Bika szokás szerint közepes testalkatot ad, erős, köpcös, széles homlokkal, telt arccal, kiváló vagy sötét, vagy kék szemekkel, rövid nyakkal, vastag ajkak, az orr és a száj általában nagy és széles, sötét arcszín, sötét vagy fekete haj. Testalkata masszív, szilárd. Nyaka rövid és vastag. Tekintete barátságos, kedves, derűs - békés természet. Gömbölyded, húsos, lágy, telt formák jellemzik, álla párnás, gömbölyű. Tokásodásra hajlamos. Ha mosolyog vagy nevet, kicsi kerek gödröcskék jelennek meg a szája szögleténél, a jellegzetes "vénusz-gödrök". Szeret sokat és jókat enni és keveset mozogni, ezért hajlamos az elhízásra. Érzékeny testrésze a nyak.

Bika aszcendens érzékeny testrésze: nyak és a torok, pajzsmirigy, mandulák

Bika aszcendens fejlődésében bejárandó útja: 
az anyagi világ értékeihez való túlzott ragaszkodástól az optimális stabilitásig, 
mások értékeinek megbízható gyarapításáig, a tárgyak elengedéséig.