Bak ascendens

 Zárkózott, racionális típus vagy. Külső ingerekre lassan reagálsz, alaposan átgondolsz és megfontolsz mindent. Ritkán mondasz valamit, de annak mindig súlya van. Azt szereted, ami kézzel fogható. Tudatosan élsz, ambiciózus vagy és hivatás centrikus. Első a karrier, második a munka, a hivatás, és csak ezután jöhet minden más. Képes vag lemondani mindenről, a szerelemről, a családról - a hivatásáért. Mindig lent kezded, és lépésről lépésre haladva jutsz el a csúcsig. Ha buksz, képes vagy többször is nekifutni. A melegséget, érzelmeket nem tudod kimutatni, a környezeted sokszor hiányolja is. Ezt saját magadról soha nem ismernéd be. Rettegsz a csalódásoktól. Nem iszol, nem szórakozol, precíz, megbízható, gátlásos vagy.
Bak ascendens megjelenés

Vékony, szikár testalkat, mélyen ülő barna szem, okos tekintet, sűrű, erős sötét haj, merev, markáns vonások, vékony szájszél. Az egész megjelenése óvatosságot, megfontoltságot sugároz. Van benne valami megfoghatatlan szomorúság. Óvatos, takarékos, puritán, gyakorlatias, a luxus távol áll tőle. Nagyon célorientált, a cél elérése érdekében képes sok mindenről lemondani. Az életben nehezen éri el a dolgokat, neki mindenért sokkal többet kell tennie, mint másoknak. Szorgalmas, kitartó, nagy akaraterővel rendelkezik. Született tehetsége van a bak foglalkozásokhoz, úgy, mint szobrász, építész, mérnök, tanár, bányász, asztalos. Amennyiben az ascendenst, vagy uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik komor, túlzottan zárkózott, távolságtartó, munkamániás, képtelen a lazításra, merev lehet.

Megjelenése egyszerű, fegyelmezett, konzervatív, szigorú, rideg. Merev, tartózkodó benyomást kelt. Amíg fiatal, idősebbnek látszik a koránál. Testalkata sovány, szikár. Inkább magas, mint alacsony. Mozgása óvatos, lassú. Arca komoly, a szája mellett, az arca közepén; mély; függőleges ráncok húzódhatnak - mindig gondterhelt. Homloka magas, meredek, a fejtetőnél szögletesen hátrahajló. Haja ritka szálú, többnyire sötét színű. Szája keskeny, színtelen, lefelé hajló, összeszorított. Álla hegyes, fogai erősek. Nyaka hosszú, csontos, kiálló ádámcsutkával. Keze sovány, erős ujjakkal, lába hosszú, csontos térdekkel. Érzékeny testrésze a térd, valamint az egész csontrendszer mint a test tartóoszlopa, és a bőr mint a test szétesését korlátozó közeg.

Bak aszcendens érzékeny testrésze: térd, csont, bőr, fogak

Bak aszcendens fejlődésében bejárandó útja: 
a rideg munkamániástól a komoly, megbízható Emberig.